30 maj 2019
19:30

Heden United

Referat: Unbyns IF - Heden United

Äntligen hemmapremiär! Hyfsat grönt på Sporn och match mot Heden United, som brukar vara svårspelade så viss oro fanns innan matchen från min sida. Dessutom för vi ett bakslag då Macke W's förkylning inte gett med sig som vi hoppats, och vi beslutar att han börjar på bänken.
Vi startar med Mackan i mål, Kris, Werme, Blurk och Filip i backlinjen som vanligt. John, Adde och Simon på mitten. Martin, Petter och Tong framåt. Avbytare: Robbs, Macke W (förkyld), Tomas, Toni, Humlan

Vi visar direkt att vi är påställda med bra intensitet och löpvilja. Initiativet är klart vårt. Dock har United det första läget på ett långskott som går högt och Mackan precis kan klara.
Efter 11 minuter kan vi så ta ledningen efter att Tong kan sticka in bollen till Petter som löper in bakom deras backlinje och fri med keepern gör han 1-0 (skön debut, och mer skulle komma).
Redan i minuten efter kan Tong återigen assistera, denna gång till Simon som gör 2-0
Vi spelar nu riktigt bra ett tag och skapar flera chanser, 3-0 görs av nybörjaren Petter som assisteras av Simon med en fenomenal djupledsboll. Innan paus kan så Blurk göra 4-0 på hörna. Utöver fyra mål har vi ett flertal frilägen som kunde (borde?) ha resulterat. Dom har egentligen bara en chans som Blurk bjuder på, men sen hanterar själv på ett mycket bra sätt. Några hörnor har dom också där vi kan agera bra. Vi har typ 10 hörnor....
Vi snackar i halvtid om att fortsätta trumma på, vilket inte blir fallet. Även om vi gör lite byten, så blir inledningen av andra inte bra. Dom får komma upp, men vårt försvar hanterar det bra (som vanligt).
Efter halva andra börjar vi så få bra ordning igen, och Martin kan nicka in 5-0 på hörna från Simon. Resten av halvleken blir en defilering. 6-0 kommer av Simon efter att Martin kommit runt på kanten och vältajmat spelar in efter marken till Simon som vrickar in den. 7-0 kommer i minut 32 efter att Tong spelat över till Simon som curlar in bollen förbi keepern. 8-0 gör Martin när han frispelas av Simon och kan stöta sig förbi och enkelt rulla in bollen. Utöver detta har vi massor av bra lägen - närmast är nog Kris när han och Humlan krockar.
Tyvärr blir Macke W utvisad när han släpps in med 10 kvar....

Totalt sett ett fortsatt ramstarkt försvarsjobb. Vi släpper inte till många chanser. Mittfältet med Adde och John i första, och Robbs och Toni som kommer in bakom Simon i andra. Marcus har inte mycket att göra, men det som finns gör han bra, och en hållen nolla är bra. Backlinjen med Kris, Werme, Blurk och Fille och Tomas i andra som vanligt mycket robust.
Simon gör vad som troligen är hans bästa match nånsin - fullständigt dominerande och kommer ur situationer med boll, samt framförallt väldigt fina instick till forwards. Att han sen kommer i andravåg (och ibland första) leder till tre mål förutom 4 assist. MOTM tilldelades efter 20 minuter.
Framåt har vi en come-backande Petter som visar slitstyrka, tuffhet och får kröna det med 2 kassar. Tong väldigt aktiv, speciellt i första halvlek där en ribbträff står emellan honom och första seriemålet. Martin kommer loss i andra och kan göra två kassar - skönt! Humlan krigar på när han kommer in - bra!

Totalt sett en urladdning av härliga mått. Nu gäller det att landa snabbt för nästa match.
Mycket länge sedan vi vann med så här mycket - inte i modern tid. Troligen utmanas denna match av laget från 1939, som hade 49-0 i målskillnad innan Alvik fick hål på Herbert Karlsson som var keeper i Unbyn